IMG_7075-copy

Atrapats en el ritme frenètic del consum efímer i la data de caducitat, vivim temps d’usar i tirar. La filosofia Ús ens permet fer un alto i observar les potencialitats d’aquells espais que pensàvem que ja no tenien cap utilitat per nosaltres.

Ús va néixer amb la voluntat de rescatar, a través de l’art urbà i la participació de la ciutadania, l’ús i el valor d’espais urbans de la ciutat que a causa dels canvis urbanístics han perdut la seva funció social.

En la nostra primera edició, vam fer una parada al recinte dels antics Encants Vells de Barcelona, fent que més de 9.000 persones i artistes de tot el món gaudissin d’una jornada plena d’art urbà i activitats.

Aquest any celebrem la nostra segona edició al carrer Pere IV (entre els carrers Fluvià i Selva de Mar), antiga barriada del tomàquet de Barcelona també conegut per molts com la Manchester catalana. Els anys han fet que Pere IV hagi anat perdent progressivament la seva funcionalitat.

Amb una proposta enfocada cap a la participació, els nous formats i les noves tendències artístiques, Ús vol ser una oportunitat per contribuir a la transformació i la millora del carrer. L’esdeveniment es planteja d’una forma global, ja que a part de la realització de murals d’Street Art, formats estructurals, visuals o experiències interactives, comptarà amb actuacions artístiques participatives, tallers per adults i nens, conferències, música, gastronomia o mercat d’art, entre moltes altres activitats.